Thursday, November 18, 2010

Emas Sebagai Aset

Salam.

Belum terlambat untuk saya mengucapkan Selamat Hari Raya Aidiladha kepada semua pembaca dan penggemar emas. Alhamdulillah, semakin lama semakin ramai telah sedar dan mengambil langkah bijak dengan membeli emas, terutamnya emas dan dinar keluaran Public Gold. Sepanjang saya berniaga emas, saya telah jual emas kepada orang dari pelbagai golongan, sama ada pelajar ipt, kakitangan kerajaan, guru, pekerja kilang, jurutera, programmer, agen insurans, suri rumah dan penganggur (baru habis belajar, tengah mintak kerja).

Kepada mereka yang belum atau baru berhajat untuk menyimpan emas, anda belum lagi terlambat. Mulakan simpanan anda sedikit demi sedikit dan konsisten. Tetapi, sekiranya anda ada banyak duit, seeloknya tukarlah duit anda itu kepada emas. Kenaikan harga emas dalam setahun adalah antara 25% - 35%.

Dengan menyimpan emas, anda telah berjaya menambah harta sebagai aset anda selain rumah, tanah dan sebagainya. Kenapa emas boleh dianggap sebagai satu aset yang memberi keuntungan??? Ini kerana:

  • Harga emas sentiasa naik. Dengan menyimpan emas, anda telah mempunyai aset yang nilainya sentiasa akan meningkat.

  • Emas tidak boleh dibinasakan dan tahan lasak. Emas tidak terbakar, tidak reput dan pudar warnanya. Emas boleh dibahagikan kepada unit-uinit yang lebih kecil tanpa merubah nilainya. 

  • Simpanan emas boleh disimpan sendiri. Simpanan emas merupakan simpanan yang paling kurang risikonya berbanding saham dan sebaginya.

  • Emas mudah untuk ditukarkan kepada wang tunai. Emas Public Gold boleh ditukarkan kepada cash money dengan menjualnya pada harga "We Buy". Hubungi agen seperti saya, saya bagi cash untuk emas anda.

  • Sekiranya memerlukan wang untuk tujuan modal perniagaan, emas simpanan anda boleh dipajak di Ar-Rahnu (Agro Bank). Tidak peru bersusah payah memohon pinjaman peribadi. Sekiranya mendapat pulangan dari perniagaan, tebus balik emas yang dipajak tadi.

Emas adalah kekayaan yang sebenar. Harga emas terkenal dengan peningkatan dalam jangka masa sederhana dan jangka masa panjang. Sedangkan wang kertas sentiasa mengalami susut nilai dan tidak mampu menyimpan kekayaan anda. 

Mulakan dan teruskan simpanan emas anda. Syakikat Public Gold telah menyediakan platfom untuk anda mendapatkan emas dengan mudah melalui produk jongkong dan dinar emas dengan menawarkan harga yang kompetitif berdasarkan harga semasa emas dunia. Public Gold juga menawarkan belian balik terhadap emas dan dinar keluaranya, yang menguntungkan orang ramai.

Hubungi dealer Public Gold seperti saya untuk membeli dan menjual emas Public Gold anda. Selamat Menyimpan. Saya doakan anda terus berjaya.

Sekian.

No comments:

Post a Comment